Výměna, vrácení zdarma do 90 dnů|Doprava zdarma nad 2000 Kč!

V ZÁKULISÍ: JAK PROBÍHÁ VÝVOJ KAŽDÉHO MODELU MAMBI?

Jako každá značka máme svá vlastní tajemství a know-how. Ale dnes vám dovolíme nahlédnout do zákulisí našeho procesu modelování a celkového vývoje modelu.

Je třeba poznamenat, že tento proces je jedním z nejdůležitějších a nejdelších. Rozhodli jsme se investovat čas, energii a prostředky do vývoje naší vlastní kolekce střihů, na které jsme velmi hrdí. Každý připravený střih je pro nás malé vítězství.

2K9A3553 - blog

Obecně nám vývoj jednoho modelu trvá několik měsíců. Nejprve sleduji maminky okolo a identifikuji jejich potřeby – sestavuji moodboard. Na jedné straně je to velmi kreativní proces a na druhé straně analytický, moc mě to baví! Potom nakreslím spoustu obrázků a následně závěrečný technický výkres pro konstruktérku. Dále probíhá proces navrhování vzorů (vzory si kreslím sama nebo mi pomáhá naše konstruktérka, záleží na momentálních časových možnostech). Poté ušijeme první vzorek a otestujeme ho na modelce. Vždy mám potřebu něco změnit, takže střihy přepracováváme, šijeme nové vzorky, a to se opakuje stále dokola, dokud nejsme na 100 % spokojeni s výsledkem. Dalším krokem je stupňování střihů. Jedná se o velmi důležitý proces. Děláme to s citem. K tomu ušijeme poslední vzorek v největší velikosti a otestujeme jej na modelce. To nám umožňuje upravit všechny detaily a provést změny konkrétně pro větší velikosti. Tímto se ujistíme, že větší velikosti perfektně padnou všem zákaznicím.

Souběžně s tímto procesem probíhá výběr látek a barev. Vzorky pereme, žehlíme, zkoušíme na šmolkování a podobně.

Povinným krokem je také proces vytváření technologického popisu šití tak, aby stanovený standard kvality byl vždy vysoký. Upřednostňujeme nadstandardní zpracování (jako v ateliéru), abychom prodloužili maximální životnost našeho oblečení.

Ve zkratce jsme popsali průběh procesu vytváření jednoho modelu Mambi. Máte zájem o další podobné informační příspěvky ze zákulisí? Pokud ano, podpořte nás lajky a komentáři, budeme velmi potěšeni!